Del
Vælg mellem 5 tilbud
Book et ophold på et feriecenter på Fanø
En hyggelig cykeltur i Fanøs naturskønne landskab. Foto: Niclas Jessen.
Fanø er smukt beliggende i det sydvestlige Jylland, i havet ud for Esbjerg. Det tager ikke mange minutter at sejle herfra til de skønne sandstrande, der findes på den populære ferieø.

Feriecenter Fanø

Fanø er ikke så stor, så uanset hvilket feriecenter du beslutter dig for, vil der aldrig være langt til stranden.

Den bedst kendte strand er dog den, der strækker sig over 15 kilometer på den vestlige side af øen. Byg sandslotte og sop i vandkanten sammen med børnene, tag en dukkert eller nyd solskinnet på et håndklæde i det varme sand.

Nordby er den største af byerne på Fanø, og det er også herfra, at færgen til Esbjerg afgår. I Nordby finder du flere spændende butikker, blandt andre Madsens Galleri.Det er opkaldt efter rockmusikeren Johnny Madsen, der i mange år også har malet billeder. Her udstilles også værker af endnu en kendt musiker, Troels Trier. Begge er habile kunstmalere, så galleriet er absolut et besøg værd.

Det samme gælder Ravsmeden, der ligeledes holder til i Nordby. Fanø er et af de steder hvor der indsamles mest rav i Danmark. Når vindretning, vindstyrke og tidevand går op i en højere enhed er de erfarne ravjægere slet ikke til at holde væk fra stranden.

Det gælder også ravsmeden selv. Hans familie har igennem flere år næret en dyb fascination for havets guld. Som dreng tjente han sine lommepenge ved at samle rav. Nu forvandler han selv de rå klumper til smykker – og hvilket bedre minde kan du få om en dejlig ferie, end et smykke af det pureste Fanø rav?

Book dit ophold nu og glæd dig til alle tiders ferie!